Hytke-syksy on käynnistynyt

Pudonneita, kellastuneita vaahteranlehtiä.

Hytke-hankkeen henkilöstö on palannut töiden ääreen ja toiminta on käynnistynyt vauhdilla. Elokuussa ehdittiin muun muassa viedä eteenpäin #HehkutaHyvää-kampanjaa ja osallistuvan TKI-toiminnan viitekehystä sekä suunnata ajatuksia kestävään hyvinvointiin yhteisessä kokouksessa.

#HehkutaHyvää

Hytke käynnisti alkukesällä 2021 kampanjan, jonka avulla haluttiin kerätä ja tehdä näkyväksi Metropolian jo olemassa olevia yhteiskehittelyn muotoja, malleja ja työkaluja. Kerääminen päättyi eilen 31.8., ja tuloksena kertyi 17 ilmiantoa.

Seuraavaksi tiimimme tutustuu saatuihin ilmiantoihin ja haastattelee osallisia tahoja tarkempien tietojen saamiseksi. Olemassa olevat hyvät käytännöt tuodaan esiin verkkosivuillamme ja niitä hyödynnetään osallistuvan TKI-toiminnan viitekehyksen määrittelyssä.

Kestävää hyvinvointia projektikokouksessa

Syksyn ensimmäinen projektikokous pidettiin maanantaina 30.8., ja valtaosa kokouksesta oli varattu Arto O. Salosen kestävää hyvinvointia käsittelevälle virikepuheenvuorolle.

Puheenvuorossaan Arto herätteli hytkeläisiä pohtimaan kestävää hyvinvointia planetaaristesta mittakaavasta aina yksilötasolle saakka. Arton ajatuksiin voi tutustua esimerkiksi tämän Mitä on hyvinvointi? -blogitekstin kautta.

Kestävyyden ja hyvinvoinnin teemojen lisäksi puheenvuoro antoi projektitiimille rohkaisua tuleviin koitoksiin.

Kaikki uusi edellyttää kuvittelukykyä, olemattoman ajattelemista ja poissaolevan nimeämistä. Kuviteltu olematon voidaan tehdä olemassaolevaksi – jos niin halutaan.
Arto O. salonen, dia Hytke-projektikokouksessa 30.8.2021.

Hyvää alkavaa syksyä kaikille ja tervetuloa mukaan edistämään kestävää hyvinvointia!


Artikkelin otsakekuva: Anne Nygård, Unsplash.