KIRAHub viritti hytkeläiset kehitystunnelmaan

Hytke-tiimi piti yhteisen työskentelypäivän KIRAHubin Urban3 -tilassa, joka sijaitsee maria 01 startup-keskittymän yhteydessä Helsingin Kampissa.

KIRAHub on moniääninen ja läpinäkyvä kiinteistö- ja rakentamisalan ekosysteemi. Visionamme on tehdä Suomesta rakennetun ympäristön kestävän digitalisaation edelläkävijä.

KIRAHub

Päivän aluksi Vappu Id, head of community & culture, esitteli KIRAHubin taustoja, toimintaa ja toiminta-alustoja, joista Urban3-ekosysteemitila on yksi.

Sali, puhuja ja seitsemän kuulijaa.
Vappu Id (seisaalla vasemmalla) esittelee KIRAHubia ja Urban3-tilaa Hytke-tiimille. (Kuva: Nea Vänskä).

KIRAHubin pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ kokonaisvaltaisesti kestävämmän rakennetun ympäristön ja aiheeseen kietoutuvan ekosysteemin eteen teki vaikutuksen hytkeläisiin.

Vapun esitys antoi paljon virikkeitä Hytken omaan kehitystyöhön, jonka tavoitteena on luoda osallistuvaa TKI-kumppanuutta Metropoliaan ja sen verkostoihin. Muutama poiminta Hytken toimintaa ajatellen:

  • Motivaation tunnistaminen on tärkeää; miksi ihmiset osallistuvat osallistuisivat toimintaan? Ilman aitoa motivaatiota osallistuminen jää pinnalliseksi.
  • Edelläkävijätarinat lisäävät vetovoimaa; kun mukaan saadaan innostavia esimerkkejä ja onnistumisia, mielenkiinto asiaa kohtaan lisääntyy.
  • Ihmiset ajatusten taustalla, ei organisaatio edellä; ihmisiä vetävät puoleensa toiset ihmiset.
  • WDBE – The World of Digital Built Environment -tapahtuman tulevaisuusorientoitunut tarinallisuus.

Hytke-työpaja

Iltapäivän ohjelmassa oli tiimin omaa kehittelyä Hytken työpaketti 3:n parissa. Työnimellä Daily Life Digi Lab etenevää työpakettia kehiteltiin yhdessä viimeksi 5.4.2022 pidetyssä työpajassa, ja tällä kertaa kehittelyä jatkettiin edellisen työpajan pohjalta.

Harri Hahkala (vasemmalla) pohjustaa iltapäivän työpajaa. (Kuva: Nea Vänskä)

Edellisen työpajan tulosten pohjalta Daily Life Digi Lab -alustan määrittelyä oli jäsennelty osa-alueiksi, joita tiimiläiset lähtivät jatkotyöstämään pareittain. Työstettäviä aiheita olivat esimerkiksi:

  • Ideat (ideoiden esittäminen ja käsitteleminen)
  • Vuorovaikutus
  • Osaamisen vahvistaminen/koulutus
  • Sosiaalinen media
Have Fun !!! -valotaulu, etualalla paperi, jossa kuvioita ja tekstejä.
Työstettävänä ideoiden käsittely suhteessa Daily Life Digi Lab -alustaan. (Kuva: Nea Vänskä)

Työpajan päätteeksi kaikki Daily Life Digi Lab -osa-alueet olivat keränneet runsaasti uusia ajatuksia ja ideoita, joiden jäsentäminen antaa jälleen selkeämmän kuvan siitä, mihin kehitteillä olevan alustan tulisi vastata.

Päivän päätteeksi ideoitiin vielä verkkokyselyä, jonka avulla Daily Life Digi Lab -alustan ideointi ja määrittely avataan laajemmalle osallistujajoukolle. Tavoitteena on saada tietoa ja näkemyksiä esimerkiksi jo käytössä olevista alustoista ja niiden mahdollisuuksista. Lisätietoa seuraa lähiaikoina.

Kiitokset vielä KIRAHubille antoisasta työskentelypäivästä!