Syksyllä tapahtuu, Erätauko ja heTKInen

Osallistuvaa TKI-kumppanuutta viedään eteenpäin monissa yhteyksissä ja kohtaamisissa Metropoliassa ja verkostojen kanssa. Viime viikolla aihe näkyi Arabian kampuksella 24.10.2023 järjestetyssä heTKInen-aamukahvitilaisuudessa ja toteutui Myllypuron kampuksella 26.10.2023 pidetyssä Erätauko-keskustelussa Kestävän terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuudessa.

Erätauko-keskustelu Kestävän terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuudessa

Erätauko-keskustelu oli Metropolia Ammattikorkeakoulun Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut innovaatiokeskittymän koolle kutsuma tilaisuus, jonka tavoitteena oli keskustellen pohtia, mitä on kestävän terveyden ja hyvinvoinnin ​ edistäminen tulevaisuudessa ja mitä osaamista siihen tarvitaan.

Henkilö puhuu yleisölle.
Toini Harra Metropoliasta virittää osallistujat Erätauko-keskusteluun.

Keskustelu kokosi paikalle n. 70 osallistujaa, jotka yhteisen alkupuheenvuoron jälkeen jalkautuivat kampukselle pienryhmiin keskustelemaan Erätauko-menetelmän mukaisesti fasilitaattorin johdolla.

Henkilö puhuu luokan edessä, luokassa pöytiä, joiden ääressä runsaasti ihmisiä.
Salla Sipari Metropoliasta esittelee osallistujille tekemäänsä koostetta keskustelujen annista.

Työpajoissa nousseet ajatukset kirjattiin ylös, ja tulokseksi saatiin jäsennelty kooste keskustelujen annista. Päivän päätteeksi voitiin todeta, että Erätauko-keskustelu oli toimiva menetelmä keskustelun ja ajatusten herättämiseen ja keskustelussa toteutuivat osallistuvan TKI-kumppanuuden periaatteet.

heTKInen-aamukahvit

heTKInen-aamukahvit on Metropolian Arabian kampuksella toimivan kulttuuri- ja luovien alojen Luova Dimensio -yhteistyöalustan uusi toimintakonsepti, jonka ensimmäisen toteutuksen tavoitteena oli päästä kuulemaan, minkälaisen monipuolisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotekemisen äärellä Metropolian Toimiva ihmisten kaupunki -innovaatiokeskittymässä ollaan.

Henkilö puhuu lavalla mikrofoni kädessään yleisölle.
Projektisuunnittelija Jussi Linkola esittelee osallistuvaa TKI-kumppanuutta.

Tapahtumassa oli esillä 14 tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohanketta ja muuta projektia, mukaan lukien Hytke. Hytke-toimintaa ja erityisesti osallistuvaa TKI-kumppanuutta esitteli hankkeen viestintäasioista vastaava Jussi Linkola.

Nämä tapahtumat ovat yksi kurkistus kehitystyöhön osallistuvan TKI-kumppanuuden edistämiseksi, mutta muutakin on tekeillä. Vuoden loppuun mennessä esimerkiksi valmistuu kaikille avoin, itsenäisesti opiskeltava osallistuvan TKI-kumppanuuden opintojakso, joten kannattaa seurata sivustomme ajankohtaisia tapahtumia.